راهنمای خرید بهترین دوربین‌ مداربسته و انواع آن
07/07/2019
ورودی دکوراسیون داخلی مدرن
۱۱ نکته مهم که باید هنگام دکوراسیون داخلی منزل بدانید
14/06/2020
نمایش همه

دکوراسیون داخلی چیست و انواع سبک های آن را بشناسیم

دکوراسیون داخلی چیست و انواع سبکهای آن را بشناسیم

از گذشته تا به امروز بشر در کنار برآوردن نیازهای اولیه اش به زیبایی و لذت بردن از محیط اطراف خود اهمیت داده است. برای همین منظور مدام در حال آرایش پیرامون خود از جمله محیط خانه ،محل کار و مکان های سرگرمی و تفریحی، پاساژها و … بوده است. دکوراسیون داخلی با استفاده از هنر و دانش برای ما فضایی دلپذیر و خوشایند را فراهم می کند. در حالی که گاهی اوقات فضای بیرونی ساختمان می تواند روی فضای داخلی آن تاثیر گذار باشد، اما دکوراسیون داخلی همچنان مستقل از فضای بیرونی، خانه یا محل کار ما را تزئین می کند.

با توجه به این توضیح کوتاه هرکسی که تابحال خانه یا محل کار خود را دکور کرده است نقش دکوراتور داخلی را به عهده داشته است. اما می توان او را دکوراتور داخلی نامید؟!

شاید این کار ساده به نظر برسد اما نیاز به دانش کافی و ذوق هنری فراوان دارد، طراح در درجه اول باید سبکهای مختلف هنری را بشناسد، علم هارمونی رنگها را بلد باشد، کاربرد مواد مختلف را بشناد، از همه مهمتر سلیقه و سبک مورد پسند مشتری را بداند. یک طراح باید بداند در هر مکان از کدام نوع کفپوش استفاده کند، کدام رنگ و طرح با کدام متریال مناسب دیوارهاست، نور از کدام سمت با چه رنگ و شدتی بتابد. به طورکل تمام مواردی که میتوان با آن فضای داخلی ساختمان را دکور کرد از مبلمان گرفته تا فرش، آباژور، آثار هنری و غیره، همه را به خوبی بشناسد آن ها را هماهنگ و باسلیقه کنار هم بچیند تا فضایی امن و آرام را برای افراد خلق کند. در حقیقت او باید یک خالق خوش ذوق با دانش کافی باشد.

دکوراسیون داخلی چیست؟

واژه دکوراسیون ریشه ای فرانسوی دارد، در اصطلاحِ نمایشنامه و سینما به فن تزئین صحنه نمایش دکوراسیون گفته می شده است، در فارسی این واژه به معنای آرایش، آذین و زینت بخشیدن است.

پس به این ترتیب می توانیم بگوییم دکوراسیون داخلی یکپارچه سازی محیط به شیوه ای هنرمندانه با استفاده از اثاثیه، اشیاء و رنگ هاست. این فضا باید در عین زیبایی و راحتی، اثرگذار باشد و با توجه به نوع کاربری مورد نظر کارایی لازم را داشته باشد.

دکوراتور داخلی نیازی به مجوزهای ساختمانی ندارد زیرا که ساختار کلی ساختمان را تغییر نمی دهد فقط با استفاده از لوازم موجود هماهنگ با سبک مورد نظر قسمتی از منزل، محل کار یا تمام آن را دکور می کند، البته در این بین میزان بودجه نیز بسیار اهمیت دارد.

 در ادامه از انواع سبک دکوراسیون داخلی صحبت می کنیم  با توجه به  شاخه های مختلف هنر، فرهنگ جامعه ، سبک زندگی افراد و همینطور نوع کارایی فضا، سبک های زیادی وجود دارد که به آن ها می پردازیم.

انواع سبک های دکوراسیون داخلی کدامند؟

در طی سالها سبک های زیادی به وجود آمده اند و یا دچار تغییر و تحول شده اند در اینجا به معرفی چند سبک محبوب می پردازیم.

ساحلی

اگر کنار ساحل زندگی می کنید و هرروز از هوای تازه دریا یا اقیانوس بهره می برید این سبک متعلق به شماست، شاخصه خانه های ساحلی رنگ های آرام بخش و زنده ای چون سفید، آبی، سبز و پرتقالی هستند . اکسسوری های مورد استفاده نیز قاب عکس هایی از صخره های اقیانوس، صدف های دریایی و مبلمان راحتیست.

دکوراسیون داخلی سبک ساحلی

 مدرن

شاخصه سبک مدرن سادگیست و شعار آن اینست زیبایی در سادگیست. در تمام نقوش و وسایل از رنگ های سفید، خاکستری و سیاه استفاده می شود. طرح ها ساده بدون نقوش درهم و جسورانه هستند و در مبلمان و اکسسوری از عناصر و مواد طبیعی مانند چوب و فلز استفاده می شود.

دکوراسیون داخلی مدرن

معاصر

اغلب با مدرن اشتباه گرفته می شود زیرا که ظاهری تمیز دارد و خطوط جسورانه و رنگ ها خنثی است اما نرم تر و در واقع همه پسندتر. نکته جالب اینست که تعریفی که امروز از سبک معاصر می شود با تعریفی که سالیان بعد خواهیم داشت متفاوت است.

دکوراسیون سبک معاصر

کشور و محل زندگی

کشوری که در آن زندگی می کنید نقش مهمی را در طراحی ساختمان ایفا می کند زیرا که طراحان اول از همه به سراغ متریال موجود در همان منطقه می روند و از رنگ های طبیعت و آب و هوای محل مورد نظر بهره می برند. به طور مثال بادگیرهای یزد به مهم ترین عنصر طراحی ساختمان های این منطقه تبدیل شده اند.

دکوراسیون با توجه به محل زندگی

گلچین

گاهی مشتری به یک سبک خاص علاقه ندارد و از هر سبکی یک المان خاص را می پسندد در این صورت چاره چیست؟ طراح باید چند سبک مختلف را باهم بیامیزد طوریکه یکپارچه به نظر بیاید! با استفاده از یک تنالیته رنگ ها یا بافت مشترک در وسایل یا تکرار نقوش هندسی در مبلمان یا دیوار. شما هم مثل من فکر میکنید طراح کار سختی در پیش دارد؟!

دکوراسیون داخلی سبک گلچین

وینتیج

بهتر از سری به خانه پدر بزرگ ومادربزرگتان بزنید در آنجا چیزهای زیادی می توانید برای طراحی به این سبک پیدا کنید. سبک وینتیج استفاده دوباره از وسایل کهنه و قدیمی است و رنگ های اصلی که در آن استفاده می شود قهوه ای، سفید و خاکستری است. به طور کلی به کارگیری وسایل قدیمی که در زمان گذشته مد باشد. مثلا دیوارهای آجر نما، صندلی های زنگ زده و چوب های قدیمی و کهنه.

دکوراسیون داخلی سبک وینتج

آسیایی

سبک آسیایی از عناصر طبیعی مانند گیاهان کوچک برای القای حس آرامش استفاده می کند و معرفه آن رنگ های سفید و سبز هستند. در این سبک دکوراسیون داخلی طراح از پرده های کمی استفاده می کند تا نور بیشتری از پنجره ها به داخل خانه وارد شود.

دکوراسیون داخلی آسیایی

بوهمیان

با یک کلمه می توان این سبک را توصیف کرد جسورانه! ترکیبی از زرد، قرمز،آبی، صورتی، بنفش و نارنجی در کنار مبلمان چوبی و دست سازه هایی به غایت زیبا. رومیزی های گلدوزی، گردنبد و دست بندهای دست ساز همه اینها در کنار هم این سبک را میسازد برای اینکه بهتر تصور کنید لباس های دختران کولی را به یاد بیاورید.

دکوراسیون سبک بوهو

 در مقاله ای دیگر مفصل به انواع سبک ها در تزئین خانه و محل کار خواهیم پرداخت.

نکات طلایی طراحی دکوراسیون 

مثل هرکار دیگری دکوراسیون هم شامل قوانینی می شود که رعایت به آن ها در نتیجه کار تاثیر به سزایی دارد. اکنون به چند مورد می پردازیم:

 فضا یکی از مهم ترین عناصر دکوراسیون داخلی است. اصطلاحا به بخشی که با وسایل پر می شود فضای مثبت و قسمت های خالی را فضای منفی گویند، دکوراتور باید به این مورد آگاه باشد، طوریکه مبلمان و وسایل دکوری را به درستی در تمام اتاق پخش کند تا بین فضای مثبت و منفی تعادل ایجاد شود.

قدم بعدی برای خلق یک دکوراسیون داخلی موفق نور است. نور یکی از بارزترین عناصر طراحی داخلیست. فرقی نمی کند منبع نور طبیعی باشد یا مصنوعی.  بدون آن رنگ، بافت و فرم وسایل به درستی دیده نمی شود. نور به فضا زندگی می بخشد و می تواند خط و فرم ها را برجسته کند.

اگرچه استفاده از نور طبیعی زیبا و هوشمندانه است اما طراح می تواند با استفاده از آباژورهای رومیزی و ایستاده، دیوارکوب هایی که معمولا بالای آثار هنری و سازه ها نصب می شود منابع نوری مصنوعی ایجاد کند فضای کلی ساختمان را روشن کند.

رنگ، نیاز به توضیح نیست که رنگ ها تاثیر مستقیم روی دکوراسیون داخلی منزل یا محل کارتان می گذارد در حقیقت می تواند معرف آن هم باشد. مثلا رنگ های سفید و سیاه و قهوه ای مناسب طراحی شرکت و رنگ های آبی و سبز و صورتی و قرمز مناسب مهد کودک می باشد. برای محل کار سعی می شود از رنگهای تیره استفاده شود اما برعکس فضای خانه با رنگهای درخشان طراحی می شود.

رنگ قرمز که بسیار پر انرژی است مناسب اتاق ناهار خوری و رنگ سبز که نشانه آرامش و سلامتی است برای اتاق خواب انتخاب خوبی است.

رنگ ها به طور کلی از لحاظ شدت رنگ، درخشندگی و فام دار بودن آن در سه دسته قرار می گیرند که طراح باید به خوبی این را بداند و رنگ های گرم و سرد را به درستی کنار هم قرار دهد.

نکته دیگری که باید به آن توجه ویژه داشت بافت است. طراح به وسیله بافت می تواند به سطوح صاف و ساده شخصیت ببخشد به طور مثال قسمتی از دیوارها را به جای رنگ از کاغذ دیواری استفاده کند. این کاغذها می تواند نقش های برجسته ای داشته باشد که به فضاسازی بهتر کمک زیادی می کند و حس بهتری را در بیننده ایجاد می کند.

معمولا بافت ها به دو گروه تقسیم می شوند بافت های غیر واقعی یا بصری که فقط دیده می شود و بافت های واقعی که با لمس احساس می شود، طبیعتا بافت های واقعی با کیفیت تر و گران تر هستند!

دکوراتور می تواند برای جلوگیری از یکنواختی در قسمت دیوار و روکش مبلمان و کوسن و … از بافت های مختلف و متضاد استفاده کند.تصور کنید مبلمان سفید چرم با رو انداز کوچکی از جنس خز، میز چوبی با رنگ طبیعی چوب و دیوارهای آجری با رنگ سفید و پنجره های بلندی که نور زیادی را به داخل اتاق راه می دهد. در این تصویر سازی فقط دو رنگ وجود داشت اما با بافت های مختلف

الگو ها و نقش ها، نباید نقش اشکال هندسی را در دکوراسیون د اخلی فراموش کنیم. این الگوها در کنار رنگ ها کمک زیادی به دکوراتور خواهند کرد.

طراح می تواند با استفاده از اشکال هندسی، خطوط تزئینی و تکرار آن ها داستان سرایی کند.

باید این نکته را همواره به یاد داشته باشیم که طراح باید از ابتدا تا انتهای پروژه به سبک خود وفادار باشد اگر غیر از این باشد در انتها انتظاری که از طراحی خود داشته است حاصل نخواهد شد.

تفاوت طراحی داخلی با دکوراسیون داخلی چیست؟

خوب است کمی در مورد تفاوت طراحی داخلی با دکوراسیون داخلی صحبت کنیم زیرا که عموما این دو معقوله باهم اشتباه گرفته می شود. طراحی داخلی یکی از زیر شاخه های معماری داخلی است که به طور مستقیم هنگامِ معماری با پیمانکار همکاری می کند و بر روی پروژه ساخت اشراف کامل دارد. طراح چنانچه صلاح ببیند می تواند محل دیوارها، پنجره ها و پلکان را تغییر دهد و اگر ذوق هنری هم داشته باشد می تواند وارد حوزه دکوراسیون و تزئینات داخلی شود.

اما دکوراتور داخلی پس از اتمام پروژه ساخت وارد می شود و روی طراحی فضا نظارتی ندارد از این نظر می توان کار او را سخت دانست زیرا که فضای کلی ساختمان ممکن است با سلیقه او هماهنگ نباشد. وظیفه او آراستن اتاق ها به هر شکلی که هست با استفاده از مبلمان و رنگها و متریال مختلف است و با استفاده از این ابزار باید بهترین دکوراسیون را تحویل کارفرما دهد.

چه کسی را استخدام کنیم طراح یا دکوراتور؟

این که استخدام چه شخصی مناسب است کاملا به تصمیم شما در مورد خانه یا محل کارتان بستگی دارد. اگر تصمیم دارید اتاق ها را بزرگتر یا کوچکتر کنید. محل قرار گیری پلکان را عوض کنید، لوله کشی یا سیم کشی را عوض کنید یا حتی در و پنجره جدیدی اضافه کنید بهتر است روی کمک یک طراح حساب کنید، طراحان با معماران و سازندگان زیادی در ارتباط هستند که می توانند با کمک آن ها بهترین تغییر را در ساختمان شما به وجود بیاورند اما اگر فقط تغییر ظاهر مد نظر شماست و در نظر دارید اتاق کار یا خانه تان را به بهترین شکل ممکن تزئین کنید، استخدام فرد حرفه ای در زمنیه دکوراسیون داخلی برای استفاده از مبلمان زیبا و نورپردازی صحیح بهترین تصمیم است.

اگربخواهیم واقع گرا باشیم چیزی که افراد را از هم متمایز می کند اسامی شغل ها نیست دکوراتور یا طراح بودن در درجه دوم اهمیت قرار دارد، در درجه اول تجربه و مهارت های شغلی مهم است نه عنوان. فردی را انتخاب کنید که تسلط کافی روی  و خواسته شما داشته باشد خواه بازسازی باشد، خواه تزئین اتاق نشیمن باشد.

قبل از استخدام، سبک مورد پسند، نیاز خود و مقدار بودجه را تعیین کنید و  بقیه را به طراح یا دکوراتور بسپارید.

در این مقاله توضیحات ابتدایی در خصوص دکوراسیون داخلی ارائه کردیم در آینده از سبک های مختلف صحبت می کنیم و به شما یاد می دهیم چطور اتاق کار یا نشیمنتان را دکور کنید.

آماده شنیدن نظرات ارزشمند شما هستیم