knx training learning center
شروع ثبت نام دوره آموزش خانه هوشمند ۲۹ و ۳۰ مهرماه ۱۳۹۵
28/09/2016
شروع ثبت نام دوره آموزش هوشمند سازی ساختمان ۱۳ و ۱۴ آبان ۱۳۹۵
11/10/2016
نمایش همه

مقایسه سیستم های هوشمندسازی ساختمان (با سیم و بی سیم)

همانطور که در مقاله های قبلی (مقاله پروتکل های هوشمندسازی ساختمان) صحبت شد، پروتکل های استاندارد مختلفی برای هوشمندسازی یک ساختمان و برپا سازی یک خانه هوشمند وجود دارد که قصد داریم تا کمی در خصوص تفاوت ها و مزایا و معایب آنها صحبت کنیم.

بطور کلی فهمیدیم این پروتکل ها به سه دسته تقسیم می شوند:

  1. سیستم های هوشمند بر پایه سیم برق (X10,PLCBus, هردو این پروتکل ها بسیار قدیمی بوده و به علت مشکلاتی که دارند در حال منسوخ شدن هستن)
  2. سیستم های هوشمندسازی ساختمان بر پایه سیم (جامع و رایج ترین و جدیدترین آنها KNX)
  3. سیستم های خانه هوشمند بر اساس وایرلس (Zigbee یکی از پروتکل های هوشمند با قابلیت های بالا)

با توجه به ارجحیت و جدید بودن سیستم ها در حال حاضر از دو روش وایرلس و وایری در پروژه های هوشمندسازی ساختمان بهره گرفته می شود. ما هیچکدام از این روش ها را نفی نمی کنیم و در این قسمت مزایا و معایب آن را خدمت شما معرفی خواهیم کرد.

مزایای پروتکل KNX و نقاط قوت آن در مقایسه با سایر سیستم ها

این پروتکل بصورت وایر و سیمی بوده و همیشه سیستم های سیمی از لحاظ قابلیت و امنیت امتیاز بالاتری نسبت به سایر سیستم ها داشته اند. با توجه به اینکه کلیه سیگنال ها از طریق کابل مخصوص KNX منتقل می شود، احتمال آسیب پذیری و تاثیر پذیری آن از نویز تقریبا به صفر می رسد. شاید در اینجا این سوال مطرح باشد که سایر سیستم های هوشمند تحت باس نیز ارتباطات خود را از طریق کابل باس انجام می دهند، پس پروتکل KNX چه مزیتی می تواند نسبت به آنها داشته باشد. در پاسخ به این سوال باید گفت که KNX یک پروتکل و استاندارد بین المللی می باشد که تمام قطعات تولید شده طبق اصول و قواعد خاصی طراحی و تولید می شوند. این موضوع باعث می شود تا به راحتی به توان قطعات مختلف هوشمند را از بین تمامی کمپانی ها و برند های تولید کننده KNX ای با یکدیگر تلفیق کرده و طراحی یک پارچه ای داشته باشیم. این موضوع از چند جهت حائز اهمیت بوده که اولین آن انتخاب های بسیار از بین محصولات متنوع و شرکت های مختلف می باشد. مزیت دوم موضوع خدمات و نگهداری این سیستم ها بوده است که به راحتی می توان قطعات معادل از شرکت های مختلف را با یکدیگر جایگزین نمود.

یکی دیگر از مزایای هوشمندسازی ساختمان با استاندارد KNX مدل سیم کشی آن بوده، که در این مدل برق ۲۲۰ همگی از طریق سقف به تابلوی کنترل منتقل می شود و صرفا آنچه پشت کلید های هوشمند قرار می گیرد یک کابل با ولتاز ۲۹ ولت DC می باشد. از مزیت های دیگر KNX قابلیت بسیار بالای شبکه آن بوده و این قابلیت به راحتی امکان کنترل تجهیزات متنوع و نیز یکپارچه سازی آن با BMS را می توان اشاره کرد. این پروتکل لایه باز بوده و می توان آن را از طریق مبدل های ارتباطی مختلف با سایر شبکه های ارتباطی متصل نمود.

مزایای پروتکل Zigbee و نقاط قوت آن در مقایسه با سایر سیستم ها

همانطور که گفتیم ما استفاده از سیستم های وایرلس